IOD Transfers

De transfers van IOD zijn fantastisch om mee te werken. De prachtige gedetailleerde afbeeldingen geven je project eenvoudige een mooi resultaat. 

Voorbereiding
Zorg ervoor dat de transfer altijd netjes op het achtervel zit. Op deze manier voorkom je stof en vuil op de kleefzijde. Stof of vuil op de kleefzijde voorkomt een goede en nette hechting van de transfer op je ondergrond. Zorg er tijdens het gebruik voor dat de kleefzijde elkaar niet raakt. Bewaar de transfer niet bij extreme temperaturen of vochtige omgeving, dit kan de hechting beïnvloeden. 

Gebruik
Begin met een schoon, droog, mat oppervlak. Indien geschilderd, zorg ervoor dat het goed is uitgehard, en indien je de verf geschuurd heeft, zorg ervoor dat er geen stofresten zijn. Al deze dingen belemmeren de hechting. Voor de beste hechting verzegel je je projectoppervlak met een hoogwaardige, matte polyurethaan sealer op waterbasis voordat u een transfer aanbrengt.

Haal de transfer voorzichtig van de witte achterkant. Laat de transfer langzaam en voorzichtig op het beoogde oppervlak zakken en zorg ervoor dat hij elkaar niet raakt totdat de plaatsing correct is. Gebruik eventueel kleine stukjes schilderstape om het op zijn plaats te houden.

Begin met het meegeleverde gereedschap, of een van uw keuze, aan een kant van de transfer en wrijf stevig om de afbeelding op het oppervlak te plakken. Doe dit totdat de hele afbeelding is overgebracht. Als er delen niet zijn overgebracht, leg je het gewoon weer neer en wrijf je meer over dat deel. Nadat het is overgebracht, strijkt u met een schone, droge hand alle delen glad die niet goed vastzitten.

Verzegel de afbeelding met een verzegeling op waterbasis (of zonder agressieve oplosmiddelen) (wax voor krijtverf werkt ook goed als het geen agressieve oplosmiddelen bevat).

 

 

© 2018 - 2024 Houx home&garden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel